Giardia lamblia – Generalităţi şi morfologie

Giardiază înseamnă. Giardia - ce este si cum se transmite - Synevovet

Conținutul

  giardiază înseamnă

  Giardia - ce este si cum se transmite Ce este Giardia? Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire.

  giardiază înseamnă

  Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia. Acest parazit se prezinta sub 2 forme: 1.

  Forma vegetativa trofozoit caracterizata prin prezenta unui disc adeziv ventral ventuza cu ajutorul caruia Giardia se ataseaza de mucoasa intestinului subtire. Forma chistica chist de Giardia.

  giardiază înseamnă

  Chisturile de Giardia au forma ovalara forma unui ou si sunt importante pentru ca prin intermediul lor se realizeaza transmiterea Giardiei de la o gazda la alta. Cum se transmite Giardia? Boala transmisa de parazitul Giardia se numeste Giardioza si este o zoonoza se poate transmite de la om la om, animal la animal sau animal la om.

  Giardia se poate transmite prin: contact direct - absenta spalatului pe maini, lipsa igienei, atingerea gurii dupa ce s-a atins un obiect contaminat cu Giardia sunt cauzele cele mai des intalnite la oameni, in special la copii mici.

  giardiază înseamnă

  Puiutii de caine sau pisica explorand giardiază înseamnă inconjurator prin miros si atingere, intra in contact cu diferite obiecte sau chiar cu materiile fecale de la alte animale care pot fi contaminate cu Giardia. Giardia este un parazit foarte rezistent in special in giardiază înseamnă de umezeala.

  Chisturile de Giardia, in mediu umed, pot rezista pana la 3 luni la temperatura de 18°C.

  giardiază înseamnă

  Cum se manifesta Giardia? Care sunt semnele clinice ale Giardiei? Tineretul copii, puii de caine, pisica sau alte animale este cel mai sensibil la infestarea cu Giardia.

  giardiază înseamnă

  La animalele infestate cu Giardia se pot intalni urmatoarele semne clinice: diaree acuta sau cronica care uneori poate fi sangvinolenta; deshidratare.