Cauze si factori de risc

Dermatita exfoliativa, Eritrodermie - Dermatita exfoliativa - Cauze si Simptome

Cauze farmacologice dimercaprol, codeine, captopril, hidantoina, aur, iod penicilina, cefalosporine, minociclina, izoniazida fenitoina, alopurinol, mercur, arsenic, quinidina barbiturice, aspirina, carbamazepina.

dermatita exfoliativa

Idiopatice Simptome Dermatita exfoliativa apare la persoane peste 40 de ani, cu exceptia conditiei aparute dupa dermatita atopica, dermatita seboreica, sindromul pielii oparite stafilococice sau ihtiozei ereditare. Virsta de debut este legata de etiologie. Pacientii pot prezenta istoric de boala de fond.

dermatita exfoliativa

Se va efectua o anamneza atenta pentru a detecta cauzele medicamentoase. Boala evolueaza rapid cind este determinata de medicamente, limfom, leucemie sau sindromul pielii oparite.

dermatita exfoliativa

Evolutia este gradata cind este determinate de psoriazis, dermatita atopica, sau extinderea bolii de fond. Pruritul este proeminent si frecvent.

dermatita exfoliativa

Febra, starea de rau si frisoanele pot aparea. Examen fizic Pacientii prezinta eritem generalizat.

Descuamarea apare la zile dupa debutul eritemului, incepind de la zonele de flexie. Pruritul determina excoriatii. Cind eritrodermia persista saptamini, poate cadea parul, unghiile devin rigide si ingrosate.

Formular de căutare Alimentatie Dermatita atopica eczema Dermatita atopica eczema este o afectiune care provoaca inrosirea pielii si pruritul mancarimea.

Pielea periorbitala poate fi inflamata sau edematoasa cu ectropion si epifora. In cazurile cronice apar modificari pigmentare, pete extinse de hipopigmentare.

Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii Din Articole Semnele comune ale diferitelor tipuri de dermatite Dermatita poate fi tradusa simplu ca o inflamatie a pielii, insa aceasta afectiune este caracterizata printr-o multitudine de simptome precum: piele uscata, hiperemie piele rosieprurit mancarimecruste si alte leziuni exfoliative, papule leziuni hiperemice, reliefatevezicule leziuni cu continut lichidian. Exista mai multe tipuri de dermatita, in functie de factorul declansator, insa tratamentul acestora este oarecum asemanator.

Limfadenopatia dermatopatica poate aparea si nu este cauzata de limfom sau leucemie. Un nodul limfatic biopsiat este indicat cind se observa caracteristici limfomatoase. Ginecomastia este raportata la toti pacientii cu eritrodermie de citeva saptamini, fiind secundara hiperestrogenismului.

  1. Dermatita exfoliativă generalizată | Dermatologie | Ghid de boli
  2. Recent Posts Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice Grupa farmacoterapeutică : corticosteroizi puternici în combinaţii cu antibiotice.
  3. Human papillomavirus and related cancers
  4. Human papillomavirus symptoms hiv
  5. Dermatita exfoliativa

Steatorea se poate dezvolta si tinde sa se resolve cind dermatita se rezolva. Diagnostic se va efectua hemoleucograma, nivelul de enzime hepatice, creatinina analiza urinei, nivelul albuminei serice, rata de sedimentare a eritrocitelor.

dermatita exfoliativa

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: eritemul multiform, boala Kawasakisindromul pielii oparite, necroliza epidermica toxica, sindromul socului toxic. Tratament Pacientii care sufera de eritrodermie necesita internare in spital, reechilibrare hidroelectrolitica, studii de laborator si protective pentru a preveni infectarea bacteriana si fungica.

We present a rare case of a male patient, aged 66, with erythroderma occurring after treatment with amoxicillin and clavulanic acid. The patient has a personal history of psoriasis vulgaris, chronic venous insufficiency and varicous ulcer and is admitted to the hospital with a generalized rash that appeared 3 days before, after taking amoxicillin and clavulanic acid, being subjected to a dental procedure for a localized abscess. Although the patient knew he was allergic to penicillin, he did not share this information with the dentist. Scaling of the skin, erythema, itching and hives were the most important clinical signs.

Eritrodermia este rezistenta daca nu se trateaza boala de fond. Sunt indicate bai si emoliente frecvente pentru ameliorarea simptomatica. Se aplica comprese umede cu triamcinolon.

dermatita exfoliativa

Se instituie terapia antibiotic sistemica daca apar semne de infectie secundara. Antihistaminicele ajuta la reducerea pruritului si permit o sedare adecvata.

Eritrodermie Dermatita exfoliativa - poze

Dermatita exfoliativa Prognosticul depinde de etiologia de fond. Evolutia bolii este rapida daca este o alergie medicamentoasa, limfom, leucemie, alergeni de contact sau sindromul pielii oparite.

dermatita exfoliativa

Dermatita exfoliativa dermatita exfoliativa prelungita daca este determinata de o agravare a afectiunii de fond. Durata medie este de 5 ani, cu o mediana de 10 luni.