Ce sunt ciupercile negre și ce beneficii aduc sănătății – Natura Vindecătoare

Ciuperci negre. Ciuperci Negre (Urechi de Lemn) 100g Elco

Sodiu: 2 mg Colesterol: 0 grame După cum vedeți, această ciupercă are un conținut scăzut în covoarele respingătoare de paraziți grăsimi și calorii, dar deosebit de bogată în fibre.

Ciuperci negre reteta

Aceeași mărime de porție oferă cantități mici de potasiu, calciu, fosforfolat și magneziu. Aceste vitamine și minerale sunt vitale pentru sănătatea inimii, creierului ciuperci negre oaselor. Beneficiile potențiale ale ciupercii negre În ciuda multiplelor utilizări ale ciupercii negre ciuperci negre medicina tradițională chineză, cercetările științifice asupra acesteia sunt încă în fazele de început.

ciuperci negre

La fel, această ciupercă s-a remarcat pentru potențialele sale proprietăți imunitare și antimicrobiene. Trebuie doar să rețineți că cercetarea umană este limitată și că sunt necesare studii suplimentare. Ambalează antioxidanți puternici Ciupercile, inclusiv speciile Auriculariasunt în general bogate în antioxidanți.

Ciuperci urechi de lemn negre JP 50g

Acești compuși vegetali benefici ajută la combaterea stresului oxidativ din corpul dvs. Mai mult, ciupercile conțin ciuperci negre antioxidanți puternici polifenoli. O dietă bogată în polifenoli este asociată cu un risc mai mic de cancer și afecțiuni cronice, inclusiv boli de inimă.

ciuperci negre

Poate promova sănătatea intestinelor și a imunității În mod similar cu alte ciuperci, ciuperca neagră se mândrește cu prebiotice — în principal sub formă de beta-glucan. Prebioticele sunt un tip de fibră care îți hrănește microbiomul intestinal sau bacteriile prietenoase din intestin.

Cele mai frumoase ciuperci sunt toxice!

Acestea promovează sănătatea digestivă și mențin regularitatea intestinului. Interesant este că microbiomul intestinal este strâns legat de sănătatea imună.

Produse asemanatoare

Prebioticele precum cele din ciuperca neagră sunt gândite să-ți îmbunătățească răspunsul imun la agenți patogeni neprietenoși, care altfel ar putea să te îmbolnăvească. Îți poate scădea colesterolul Polifenolii din ciuperci pot ajuta la scăderea colesterolului LDL rău. La rândul său, scăderea colesterolului LDL poate scădea riscul de boli de inimă.

Un studiu la iepuri hrăniți cu ciuperci negre a constatat ca atât total si LDL rau colesterolul a scăzut semnificativ.

Comentariul tau

Cu toate acestea, cercetătorii nu erau siguri cu exactitate modul în care ciupercile au exercitat acest efect, iar un singur studiu realizat pe animale la ciupercile negre nu se aplică în mod necesar persoanelor care mănâncă ciupercă neagră. Poate promova sănătatea creierului Se consideră că ciupercile păstrează funcția creierului sănătoasă. În timp ce aceste descoperiri sunt promițătoare, este nevoie de cercetări umane. Vă poate proteja ficatul Ciuperca neagră vă poate proteja ficatul de vătămările cauzate de anumite substanțe.

Într-un studiu pe șobolani, o soluție de apă și ciupercă neagră pudrată a ajutat la inversarea și ciuperci negre ficatului de daunele cauzate de un supradozaj de acetaminofen substanta ce afecteaza ficatul.

Cercetătorii au legat acest efect de proprietățile antioxidante puternice ale ciupercii. Precauții pentru utilizare Ciuperca neagră achiziționată de la furnizorii comerciali este asociată cu câteva efecte secundare, dacă există.

Ciuperci urechi de lemn 1 kg

Cu toate acestea, deoarece majoritatea ciupercii negre se vinde uscată, este important să o înmuiați întotdeauna înainte de utilizare, datorită densității și fragilității sale. În plus, ar trebui să fie întotdeauna gătita bine pentru a ucide bacteriile și a elimina reziduurile.

Studiile arată că fierberea poate chiar să crească activitatea antioxidantă. Cu toate acestea, culegerea din sălbăticie a ciupercilor negre nu este, în general, recomandată, având în vedere riscul identificării greșite sau al contaminării. Nu numai că ciupercile sălbatice absorb poluanții din mediul lor, dar consumul de ciuperci greșite poate fi otrăvitor sau chiar fatal.

ciuperci negre

În schimb, ar trebui să căutați această ciupercă unică la magazinul dvs.