Aparat excretor

Conținutul

  Articol principal: Rinichi.

  tratament naturist papiloame papilloma virus vaccino maschietti

  Rinichii sunt organe pereche, retroperitoneale, de forma unor boabe de fasole, cu o lungime de aproximativ 11—14 cm și lățime de 6 cm. Localizați de o parte și de alta a coloanei vertebralese află imediat sub cutia toracică, corespunzător vertebrelor TL3. Ocupă loja renală împreună cu glandele suprarenaledezvoltate la polul superior al fiecărui rinichi. Datorită organelor învecinate, rinichiul drept este localizat puțin mai jos față de rinichiul stâng.

  Rinichii au două fețe, una anterioară și una posterioară, o margine convexă și o zonă papiloma virus hpv sintomas - zona hilară. În hilul renal intră artera renală și tot de aici iese vena renală și este localizat pelvisul renal care drenează urina în vezica urinară prin ureter.

  • Tratament pentru negi pe gat
  • Rinichiul În mod normal se gasesc doi rinichi, drept si stâng.
  • SISTEMUL EXCRETOR: anatomie, fiziologie, boli - Servus Expert Med
  • Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă.
  • Negi din care apar la bărbați
  • Между шифровалкой и стоянкой для машин не менее дюжины вооруженных охранников.

  Învelit în mai multe straturi de apărare - grăsimea perirenală, fascia renală și grăsimea pararenală, rinichiul are o capsulă fibroasă care, împreună cu celelalte straturi, asigură protecție mecanică pentru rinichi. Deoarece localizarea rinichilor este imediat sub ficat și splină și acestea la rândul lor sub diafragmă, rinichi sunt mobili în respirație. Structural parenchimul renal masa renală este divizat în două zone, una corticală, superficială sau la exterior, și una medulară, în profunzime sau la interior.

  Compoziția chimică a urinei Sistemul excretor este format din rinichi și căile urinare tubi colectori, calice mici, calice mari, bazinet, uretre, vezică și uretră. Rinichii sunt așezați în cavitatea abdominala, de o parte și de alta aparat excretor coloanei vertebrale, în regiunea lombară. Nefronul este unitatea anatomica și funcțională a rinichiului; în alcătuirea acestuia intra doua părți: corpusculul renal și un sistem tubular. Formarea și eliminarea urinei în sistemul excretor Rinichii au două funcții majore: de a excreta cea mai mare parte a produșilor finali de metabolism ai organismului de a controla concentrațiile majorității constituenților organismului, contribuind astfel la menținerea homeostaziei și a echilibrului acido-bazic al organismului Alături de acestea, rinichii mai au următoarele roluri: formarea și eliberarea reninei enzimă si eritropoietinei hormon activarea vitaminei D3 gluconeogeneza Cei doi rinichi conțin împreună aproximativ două milioane de nefroni, fiecare nefron fiind apt sa producă urină. Ei sunt extrem de importanți în mecanismul contracurent, prin care rinichiul produce urina concentrată.

  În parenchimul renal are loc filtrarea sângelui și formarea urinei primare, care prin procedee de reabsorbție și concentrare devine urină finală care este excretată la exterior prin micțiune. Articol principal: Ureter. Ureterele sunt tubii urinari care transportă urina din bazinetul renal pelvisul renal în vezica urinară, unde se stochează până la urinare.

  wart on foot toe cum să se recupereze de la tenie

  Ureterele sunt tuburi formate din fibre musculare netede cu o lungime de cm. Ele însoțesc în traiectul lor descendent mușchiul psoas și vasele mari care coboară spre membrul inferior și sunt inervate de nervi vaselor care le însoțesc. Articol principal: Vezică urinară.

  enterobius vermicularis huesped intermediario trecând scaune la viermi

  Este un organ cavitar, elastic, care stochează urina produsă de rinichi până la un anumit volum când conținutul se va elibera la exterior prin actul de micțiune urinare. Chiar dacă volumul poate fi mai mare, aparat excretor obicei vezica conține și eliberează la o urinare un volum aproximativ de ml urină.

  Senzația de urinare apare după umplerea vezicii cu un volum de minim ml.

  ce numesc viermii în corpul uman papilloma salbe

  Cel mai frecvent funcționarea anormală a vezicii poate fi dată de anumite condiții endogene, de mediu și psihologice. De-asemenea vezica constituie un mediu propice pentru dezvoltarea infecțiilor urinare ascendente de la exterior prin uretră, mai ales la femei datorită lungimii scurte a acesteia.

  Olimpiada Aparatul excretor Este alcătuit din totalitatea organelor în care are loc selectarea, filtrarea și eliminarea substanțelor inutile, în exces sau toxice din sânge. Este alcătuit din rinichi și căi urinare. Rinichiul Este organ pereche abdominal situat posterior de ficat, duoden, pancreas și splină.

  Articol principal: Uretră. Este vasul urinar final care aparat excretor urina din vezică spre exterior printr-un canal comun uro-reproductiv la bărbați, dar cu cale separată la femei, față de vagin și orificiul vaginal.

  Sistemul excretor aparat urinar : anatomie, fiziologie, boli urologice- ce organe compun sistemul excretor — ce rol au rinichii — care este structura aparatului excretor — afectiuni aparat urinar urologie — tot ceea ce trebuie să stii despre aparatul urinar- cum functioneaza corpul nostru SISTEMUL EXCRETOR explicat pe înțelesul tuturor Sistem excretor aparat urinar sau aparat excretor înseamnă rinichi, uretere, vezica urinară și uretra. Cum sunt alcătuite aceste componente ale corpului uman? Ce rol au și cum îl duc la îndeplinire?

  În timpul vieții embrionare pot apărea defecte ale formării și traiectului uretrei care pot duce la malformații serioase. Datorită diferenței de lungime a uretrei, bărbații nu au aceeași frecvență de dezvoltare aparat excretor infecțiilor urinare joase ca femeile.

  papilomul din mai multe motive medicament pentru a preveni paraziții la adulți

  Articol principal: Meat urinar. Meatul urinar reprezintă orificiul extern al uretrei, destinat eliminării urinei. La bărbați, meatul urinar este situat în vârfului glandului penianla femei — în partea anterioară a vestibulului vaginal între glandul clitoris și orificiul vaginal. Pe părțile laterale al meatului feminin se află orificiile glandele parauretrale.

  tratament rapid al viermilor medicația pentru paraziți este rapidă